VERITAS - br. 11/2004

>[SADRŽAJ]<

GLAZBA

NOTNA SJEĆANJA NA PAPIN POHOD

Papa-fest

Na šestom Papa-festu nastupilo je 15 vokalno-instrumentalnih sastava koji uglavnom redovito pjevaju i sviraju u svojim župnim crkvama na nedjeljnim misnim slavljima.


 U povodu šeste obljetnice posjeta pape Ivana Pavla II. Solinu, u sportskoj dvorani na Bilankuši održan je 3. listopada šesti Papa-fest, festival duhovnih šansona. Prethodila mu je molitva krunice za Svetog Oca u crkvi Gospe od Otoka i sveta misa koju je u koncelebraciji s don Stipanom Šurlinom, župskim vikarom Gospe od Otoka, predvodio mons. Ante Jurić, splitsko-makarski nadbiskup u miru. Na šestom Papa-festu nastupilo je 15 vokalno-instrumentalnih sastava koji uglavnom redovito pjevaju i sviraju u svojim župnim crkvama na nedjeljnim misnim slavljima.

 1. listopada svoj je treći rođendan proslavila internetska stranica suvremene duhovne glazbe Duhovna scena - ON LINE (www.duhovna-scena.com). Stranica je u tri godine postala portal s mnoštvom informacija o duhovnoj glazbi, izvođačima, koncertima i festivalima. Opremljena je notnom pjesmaricom, elektroničkim časopisom, a uskoro će ponuditi i sustav za besplatno preslušavanje duhovne glazbe.

 Sedmi po redu Frama fest održan je 24. listopada u Sarajevu. Dan festivala je uvijek ujedno i jednodnevni susret franjevačke mladeži. Ovogodišnji festival donio je 17 novih pjesma koje su oduševljno pozdravljene pljeskom prepune dvorane Bosanskoga kulturnog centra. Pjesme i ovoga festivala objavljene su na CD-u, na kaseti i u notama.

 Od događaja koji slijede svakako valja najaviti Festival svete Cecilije koji se po drugi puta održava u Varaždinu, u povodu blagdana sv. Cecilije. Manifestacija će ove godine trajati šest dana, točnije tri vikenda, od 14. do 28. studenog. U tom periodu će se subotama i nedjeljama varaždinskoj publici predstavljati duhovni glazbenici najrazličitijih glazbenih profila.

[www.duhovna-scena.com]

>[SADRŽAJ]<