VERITAS - br. 4/2005

>[SADRŽAJ]<

GLAZBA

MARIJAFEST U MOLVAMA

Raspjevana mladež

Ožujak je protekao u vremenu molitve, pokore i dobrih djela. No, duhovna glazbena scena nije mirovala. Bilo je tu nekoliko uskrsnih koncerata u Rijeci, Koprivnici... no pažnju nam ipak u ovom broju privlači natječaj za Marijafest u Molvama.


 Marijafest - susret je mladih i festival duhovne glazbe koji se već treću godinu za redom održava u poznatom marijanskom svetištu - Molve. Radi se o relativno mladom, ali izuzetno uspješnom projektu kojeg su pokrenuli Nacionalni centar udruge "Vojska Bezgrešne" i Varaždinska biskupija. Specifičan cjelodnevni program koji se nudi mladim posjetiteljima započinje u ranim jutarnjim satima različitim predavanjima, seminarima, druženjima, sportskim sadržajima, a završava spektakularnim festivalom duhovne glazbe. I ove godine organizatori su raspisali natječaj za novi Marijafest 2005., kojega izvođači duhovne glazbe mogu skinuti sa stranica Duhovne scene.

 Uoči Uskrsa tiskano je drugo izmijenjeno izdanje Pjesmarice za susrete, molitve i mise s mladima pod nazivom "Dođi, Gospodine Isuse", koju je pripremio i uredio Ivan Malbašić, zborovođa Zajednice mladih varaždinske katedrale, koja je i ostvarila projekt. Nakon što je u samo dva mjeseca rasprodano prvo izdanje, tiskano je drugo izdanje, kako bi se udovoljilo većem broju narudžbi, koje još uvijek pristižu. Riječ je o jedinstvenom izdanju koje je obuhvatilo velik broj pjesama koje danas rado pjevaju mladi u duhovnim prigodama. Opširnije o pjesmarici i njezinoj nabavi potražite na stranicama Varaždinske biskupije - varazdin.hbk.hr.

[www.duhovna-scena.com]

>[SADRŽAJ]<