VERITAS - br. 10/2006

>[SADRŽAJ]<

HUMOR

Nakon umora - malo humora!


(-: JOŠ HUMORA :-)

Večera
Sjedi muž ispred televizora, pa poviče: - Ženo, jesi li spremila večeru?
- Nisam. - Pa zašto nisi?
- Poručio ti župnik: kad možeš sudjelovati na misi preko TV-ekrana, pokušaj i večerati preko ekrana.

Lav "kršćanskih" osjećaja
Misionar se vraćao iz udaljenog sela, kad se odjednom ispred njega pojavi lav. Prestrašeni misionar pogleda prema nebu i zavapi: "Daj, Bože da ovaj lav ima kršćanskih osjećaja". Odjednom lav sjedne pokraj misionara, prekriži se i reče: "Bože, blagoslovi mene i ovaj Tvoj dar koji ću po Tvojoj dobroti blagovati…"

Novi u gradu
Župnik posjeti obitelj koja je nedavno doselila u grad, pa upita djevojčicu koja ide u prvi razred osnovne škole: - Znaš li tko je Isus? Djevojčica šuti i sliježe ramenima. Na to će župnik majci: - Pa kako je moguće da vaša kći ne zna ni tko je Isus? Mama odgovori: - Nemojte joj zamjeriti, tek smo došli u ovaj grad i još nikoga ne poznajemo.

Moderni župnik
Pita mali Perica svoga župnika: - Velečasni, znate li kako moderni župnici pozdravljaju svoje župljane? Ne znam - odgovori župnik, - da li mi ti to možeš reći?
Kako da ne? - odgovori Perica. - Kada dođe do prvih redova, kaže: Zdravo drugovi!; kada dođe do sredine crkve, kaže: Dobar dan, gospodo!; kada dođe do dna crkve, kaže: Hvaljen Isus i Marija, dragi vjernici!

Čiji je Juda?
Susreo isusovac kapucina, i ubrzo se među njima razvio duhovni razgovor. Isusovac ciljajući na kapucinovu bradu reče: "Kažu da je i Juda nosio bradu?" Na to će njemu kapucin: "Nije sigurno da je Juda nosio bradu, ali je sigurno da je bio iz družbe Isusove."

Liječnik u Isusovo vrijeme
Razgovaraju Ivica i Perica. Ivica: - Srećom da moj otac nije živio u Isusovo vrijeme kada je On iscjeljivao bolesnike. - Zašto? - upita Perica. - Moj otac je po zvanju liječnik i ostao bi bez posla - odgovori Ivica.

>[SADRŽAJ]<