Home - www.veritas.hr - Veritas Bazilika sv. Antuna - Padova
Bazilika sv. Antuna - Padova

Veritas
Arhiva
Sv. Antun
Dragi sveti Antune
Bazilika sv. Antuna
Slike sv. Antuna
Promocije
Povijest
Pretplata
Gdje smo
Drugi o nama

 


.Hodočašće u Poljsku
   
 

 

 

Mole se hodočasnici za Poljsku
da podmire puni iznos do 10. lipnja 2018.

 

VERITAS-GLASNIK SV. ANTUNA PADOVANSKOGA
organizira

HODOČAŠĆE U POLJSKU 2018.

(24.-30. lipnja 2018.)

 

Stopama poljskih svetaca:
Ivana Pavla II. – Faustine Kowalske – Maksimilijana Kolbea
(Mariazell – Częstochowa - Zdunska Woła – Pabianice – Niepokalanów –
Varšava -
Auschwitz/Oświęcim – Wadowice – Kraków – Wieliczka)

1. DAN: 24. lipnja 2018. (nedjelja)
POLAZAK IZ ZAGREBA
06:00 sati – Polazak ispred crkve sv. Antuna Padovanskog (Zagreb) prema Mariazellu (udaljenost 300 km/4 sata vožnje). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju. Sveta misa u Mariazellu, najpoznatijem Austrijskom hodočasničkom svetištu posvećenom Blaženoj Djevici Mariji. Papa Benedikt XVI. posjetio ga je 2007. godine prigodom 850. godišnjice osnutka svetišta. Nastavak putovanja kroz Češku prema Częstochowi (udaljenost 600 km/8 sati vožnje). Večera i noćenje u Misijskoj kući Misionara Krvi Kristove u Częstochowi. Ul. Mąkoszy 1.

2. DAN: 25. lipnja 2018. (ponedjeljak)
CZĘSTOCHOWA
Doručak. Cjelodnevni boravak u najpoznatijem marijanskom svetištu u Poljskoj, smještenom na Jasnoj Gori, koje je više puta pohodio i sv. papa Ivan Pavao II. i skoro čitava Europa - Svetištu Majke Božje Czestochowske. Sveta misa. Križni put. Susret sa Crnom Gospom - ikonom Čarne Madonne. Ručak. Posjet svetištu Predragocjene Krvi u Czestochowi. Prilika za sakramenat pomirenja, klanjanje i blagoslov relikvijama Predragocjene Krvi. Večera. „Apel“ (svečena molitva na završtku dana u svetištu za vrijeme koje se zatvra Gospina slika), noćenje.

3. DAN: 26. lipnja 2018. (utorak)
CZĘSTOCHOWA - ZDUNSKA WOŁA – PABIANICE – NIEPOKALANÓW
Sudjelovanje u „Otvaranju slike Majke Božje Jasnogorske. Sv. Misa. Doručak u hotelu. Nastavak putovanja do Zdunska Woła (udaljenost 150 km/2 sata vožnje), mjesto rođenja sv. Maksimilijana Kolbea. Nastavak putovanja u Pabianice (udaljenost 40 km/1 sat vožnje), mjesto gdje je živio sv. Maksimilijan i kao dječak imao viđenje Gospe koja mu je ponudila dvije krune. Sveta misa. Nastavak puta prema Niepokalanówu (120 km/1,30 sati vožnje). Razgledavanje Niepokalanówa (“Grada Bezgrešne”) što ga je utemeljio sv. Maksimilijan Kolbe. Upoznavanje sa životom sv. Maksimilijana, nastankom i razvojem grada. Večera. Molitva. Noćenje.

4. DAN: 27. lipnja 2018. (srijeda)
NIEPOKALANÓW – VARŠAVA – NIEPOKALANÓW
Sveta misa. Doručak u Niepokalanówu. Putovanje prema Varšavi (udaljenost 50 km/1 sat vožnjeje od Niepokalanowa). Razgledat ćemo neke znamenitosti važne za vjeru i kulturu Poljske. Večera u Niepokalanówu. Molitva i pobožnost. Noćenje.

5. DAN: 28. lipnja 2018. (četvrtak)
NIEPOKALANÓW – AUSCHWITZ – WADOWICE – KRAKOW
Sveta misa. Doručak u Niepokalanowu. Polazak za Auschwitz/Oświęcim (udaljenost 300 km/4 sata vožnje), najzloglasnijem nacističkom koncentracijskom logoru i njegovo razgledavanje uz stručno vodstvo na hrvatskom jeziku. Posjet ćeliji u kojoj je 14. kolovoza 1941. godine ubijen sv. Maksimilijan Kolbe smrtonosnom injekcijom fenola, nakon više tjedana mučenja u bunkeru gladi. Nastavak putovanja prema Wadowicama (30 km/1 sat vožnje), rodnom mjestu pape Karola Wojtyle. Posjet rodnoj kući i bazilici u kojoj je kršten. Nastavak putovanja prema Krakowu (50 km/1,30 sati). Večera i noćenje u Krakowu.

6. DAN: 29. lipnja 2018. (petak)
KRAKÓW (Svetište Božjeg milosrđa)
Doručak. U Krakowu je živjela i mlada umrla (u 33. godini) sv. Faustina Kowalska, jednostavna redovnica, kojoj se objavljivao milosrdni Isus i od nje tražio da se u Crkvi uvede blagdan Božjeg milosrđa. U tom istom gradu, premda se vjerojatno nikada nisu sreli, živio je mladić, tada osamnaestogodišnjak, Karol Wojtyła, budući papa Ivan Pavao II., koji će 2003. sv. Faustinu Kowalsku proglasiti svetom, te uvesti blagdan Božjeg milosrđa. Na istom tragu papa Franjo proglasio je Izvanredni Jubilej Božjeg milosrđa.
Posjet svetištu Milosrdnog Isusa gdje je živjela i umrla sv. Faustina Kowalska koja je primila objavu o Božanskom milosrđu. Sveta Misa i razgledavanje svetišta.
Razgled Krakowa, koji je do 17. st. bio prijestolnica Poljske, kao i jedno od značajnih središta kršćanstva, znanosti i kulture centralne Europe. Zbog tih razloga kao i sačuvanog arhitektonsko-umjetničkog bogatstva Krakow je postavljen i na listu svjetske baštine UNESCO-a. Razgled počinje na brdašcu Wawel, gdje se nalaze Kraljevski dvorac, jedna od najljepših renesansnih palača Europe, i katedrala, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva, Trg glavne tržnice, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi nakon Trga sv. Marka u Veneciji, Florijanova vrata, utvrda Barbakan, toranj i crkva Blažene Djevice Marije, poznata po svom oltaru i zvuku trube svakog sata. Večera i noćenje u hotelu.

7. DAN: 30. lipnja 2018. (subota)
KRAKÓW – WIELICZKA – ZAGREB
Doručak. Sv. Misa u svetištu sv. Ivana Pavla II u Krakowu. Povratak za Hrvatsku. Usput ćemo posjetiti jedinstveni rudnik soli u mjestu Wieliczka (15 km/30 minuta vožnje), čiji su gornji dijelovi danas pretvoreni u muzej. Svaka dvorana u rudniku je posvećena važnim osobama, legendama ili događaju iz povijesti Poljske. Razgled jedine katedrale na svijetu koja je pod zemljom, dvorane za ples i drugih zanimljivosti podzemnog svijeta. Predviđeni dolazak u Zagreb je nešto iza ponoći (850 km/10 sati vožnje).

Voditelj hodočašća: P. Josip Blažević, OFMConv.
Stručno vodstvo: P. Ilija Grgić, CPPS

Mjesto je rezervirano tek uplatom od 1.000 kn u uredu Veritasa ili na Veritasov račun. Prvih 10 prijavljenih koji uplate rezervaciju u Veritasovom uredu nagrađujemo bjelom majicom s geslom sv. Maksimilijana Kolbea.

CIJENA HODOČAŠĆA: 2.300 kn

Cijena uključuje:

sedmodnevno putovanje u Poljsku
prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije (klima, TV, video, WC)
2 noćenja u hodočasničkoj kući sv. Gašpara
s jednim polupansionomi jednim punim pansionom u Częstochowi
1 noćenje s polupansionom u Gradu Bezgrešne (Niepokalanow)
3 noćenja s polupansionom u hotelu Jurajski 3* pokraj Krakowa
smještaj u dvokrevetnim sobama
ulaznice za rudnik soli Wieliczka
slušalice i stručno vodstvo na hrvatskom jeziku u Auschwitzu
duhovnu i stručnu pratnju na hrvatskom jeziku
troškove organizacije i Dnevnik sv. Maksimilijana Kolbea

Hodočasnicima se preporuča da uplate osiguranje od otkaza putovanja.

Prijave: Veritas, Sveti Duh 33, Zagreb
Telefon: (01) 3777-125
e-mail: veritas@veritas.hr

 

DATUM DORUČAK RUČAK VEČERA NOĆENJE
Nedjelja
24. lipnja 2018.
*** *** Częstochowa
Hodočasnički dom
Częstochowa
Hodočasnički dom
Ponedjeljak
25. lipnja 2018.
Częstochowa
Hodočasnički dom
Częstochowa
Hodočasnički dom
Częstochowa
Hodočasnički dom
Częstochowa
Hodočasnički dom
Utorak
26. lipnja 2018.
Częstochowa
Hodočasnički dom
*** Niepokalanów
Samostan
Niepokalanów
Samostan
Srijeda
27. lipnja 2018.
Niepokalanów
Samostan
*** Kraków
Hotel Jurajski***
Kraków
Hotel Jurajski***
Četvrtak
28. lipnja 2018.
Kraków
Hotel Jurajski***
*** Kraków
Hotel Jurajski***
Kraków
Hotel Jurajski***
Petak
29. lipnja 2018.
Kraków
Hotel Jurajski***
*** Kraków
Hotel Jurajski***
Kraków
Hotel Jurajski***
Subota
30. lipnja 2018.
Kraków
Hotel Jurajski***
*** *** ***

SVA MJESTA POPUNJENA
(Moguća samo predbilježba
na listu čekanja)

 

 

 

 

 

 

   

© 1999-2018 :: Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, Sveti Duh 33, HR-10000 Zagreb,
tel. (01) 37-77-125; (01) 37-77-127; faks (01) 37-77-252; e-mail: veritas@veritas.hr

U suradnji s