VERITAS - br. 4/2005

>[SADRŽAJ]<

ZA ODMOR

NAGRADNA IGRA

Kviz vjere i znanja


Cilj ove nagradne igre nije sama provjera vjerskog znanja naših čitatelja, nego prije svega želimo vjernike potaknuti na razmišljanje i na razgovor o vjerskim temama, na proučavanje Svetoga pisma, te na življenje onoga što već vjeruju. Odgovori na pitanja "skriveni" su u "Veritasu", ili se pak radi o općepoznatim činjenicama. Čitatelji web-izdanja "Veritasa" odgovore mogu naći i ovdje.

Popunjeno rješenje izrežite*, upišite svoje ime i prezime i punu adresu, te najkasnije do 23. svibnja 2005. pošaljite na:

"Veritas" - za Kviz (4)
Sveti Duh 33
HR-10000 Zagreb

Imena triju dobitnika/ca nagradâ objavit ćemo u "Veritasu" br. 6/2005. Nagrade su tri vrijedne knjige.

Br. 4/2005

1) Kada je rođen Karol Wojtyla?

2) Mali Karol, budući papa Ivan Pavao II., rođen je u…

3) Kao najmlađi poljski biskup, Wojtyla je tada imao…

4) 16. listopada 1978. Karol Wojtyla izabran je za…

5) Navedite datum smrti pape Ivana Pavla II.

* Odgovore na pitanja nužno je upisati u kupon "papirnatoga" izdanja "Veritasa", a njega možete nabaviti u većini crkava, ili se možete pretplatiti putem priloženog obrasca. Cijenu i uvjete pretplate možete pronaći na web stranici impressum. Za eventualne dodatne upute možete se obratiti i na našu e-mail adresu (veritas@veritas.hr).

Rješenja iz br. 2/2005. 1) Valentin Pozaić; 2) među narodima; 3) tjedan; 4) Soldatić; 5) Ivo Balukčić.

U drugom krugu izvlačenja prvu nagradu dobila je Ines HORVAT iz Bedekovčine (nagrada je knjiga "Ivan - evanđelist ljubavi"); drugu nagradu dobila je Dubravka RADOŠ iz Zagreba ("Sv. Josip, zaručnik BDM i čuvar Isusov"); treću nagradu dobio je Krunoslav KRIŽANOVIĆ iz Mostara, BiH ("Ti si Petar... Sažetak povijesti Crkve"). Nagrađenima čestitamo, a ostalim sudionicima u igri želimo više sreće u idućim izvlačenjima.

>[SADRŽAJ]<