VERITAS

GDJE SMO

KAKO DOĆI DO VERITASA

Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga nalaze se u zapadnom dijelu grada Zagreba - Črnomerec, na brijegu Sveti Duh. Ulica Sveti Duh je sjeverno (prema Sljemenu) od glavne zagrebačke ulice - Ilice, a nasuprot Selske ulice.

Na Sveti Duh iz centra Zagreba dolazi se ovako:

1. Tramvajem: od Trga bana Jelačića u smjeru Črnomerec, 6. postaja (pretposljednja). Sa postaje se malo vratite natrag i skrenite lijevo u Sveti Duh. Nastavite hodati lijevom stranom, prođite pored crkve sv. Antuna i samostana Svetoga Duha (Sveti Duh 31), a nakon samostanskog zida uđite u veliko dvorište s polukružnim stubištem. Veritas se nalazi na prvom katu u zgradi "Dom sv. Antuna" (pučka kuhinja). Ukoliko dolazite s Črnomerca, vozite se jednu tramvajsku stanicu prema istoku. Na prvoj postaji izađite, malo se vratite natrag i preko Ilice na semaforu pređite na drugu u uđite u ulicu Sveti Duh. Veritas je od Ilice udaljen oko 400 metara.
2. Automobilom: zelenim valom u smjeru zapada (Boškovićeva, Hebrangova, Klaićeva), zatim desno u ulicu Republike Austrije, te na semaforu lijevo u Ilicu (obavezan smjer), a na 5. semaforu desno u Sveti Duh (lijevo je Selska ulica). Vozite do kružnog toka i kroz njega prođite ravno naprijed (dakle, drugi izlaz desno). Mi smo na broju 33 (na lijevoj strani ulice), na prvom katu u zgradi "Dom sv. Antuna" (pučka kuhinja).


Vidi Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga na velikoj mapi  

Na Sveti Duh iz drugih gradova i mjesta možete doći ovako:

1. Iz smjera Karlovac, Rijeka, Split: Izlaz Zagreb, držite se lijeve strane i ući ćete izravno u Jadransku aveniju, u velikom kružnom toku treći izlaz desno, zatim preko Jadranskog mosta (preko rijeke Save), pa na semaforu lijevo u Selsku, a iz nje ćete nakon oko 3 km ravno ući u ulicu Sveti Duh.
2. Iz smjera Ljubljana, Samobor: Izlaz s autoceste za Zagreb zapad, potom Ljubljanska i u nastavku Zagrebačka avenija, zatim desno (kod oznake za skretanje prema autocesti za Karlovac, odnosno prema Velesajmu) te ispod nadvožnjaka lijevo u Selsku, a iz nje ćete ravno ući u Sveti Duh.
3. Iz smjera Krapina, Maribor: Izlaz s autoceste Zagreb - Zaprešić, ući ćete u Aleja Bologna, zatim nastavite Ilicom, pa desno (obavezan smjer) Zagrebačka ulica, te nakon 100 m lijevo (jednosmjerna) u Prilaz Baruna Filipovića, na 2. semaforu skrenite lijevo u Selsku, a iz nje se prelazi preko Ilice i ulazi se u ulicu Sveti Duh.
4. Iz smjera Varaždin i Slavonski Brod: Izlaz Zagreb istok, Slavonska avenija, a pošto prođete kroz veliki podvožnjak ispod Savske ceste (kod Vjesnikovog nebodera), nakon 1. semafora vozite ravno još 100 m, a zatim trebate desno sići sa Slavonske avenije i na semaforu skrenuti desno u Selsku ulicu, iz koje se ravno ulazi u Sveti Duh.
5. Iz smjera Sisak, Velika Gorica, zračna luka Pleso: Nakon što ravno prođete pored ulaza i izlaza u autocestu (smjerovi Slavonski Brod i Ljubljana) preći ćete preko nadvožnjaka. Na idućem semaforu skrenite lijevo u Aveniju Većeslava Holjevca, a nakon što pređete rijeku Savu preko Mosta slobode, skrenite lijevo u Slavonsku aveniju. Pošto prođete kroz veliki podvožnjak ispod Savske ceste (kod Vjesnikovog nebodera), nakon 1. semafora vozite ravno još 100 m, a zatim trebate desno sići sa Slavonske avenije i na semaforu skrenuti desno u Selsku ulicu, iz koje se ulazi u Sveti Duh.

Adresa Uredništva i Uprave: Sveti Duh 33, 10000 Zagreb, Hrvatska (Croatia)
Matični broj: 1629549
Web: http://www.veritas.hr
E-mail: veritas@veritas.hr ili veritas-glasnik@zg.t-com.hr
Telefoni: (01) 37-77-125 (Uprava i administracija); (01) 37-77-127 (Uredništvo)
Telefaks: (01) 37-77-252
Tel./faks iz inozemstva: +385-1-