PRETRAŽIVANJE VERITASOVIH STRANICA

TRAŽILICA

UPIŠITE ono što tražite i kliknite na tipku PRETRAGA!

Pretražite sve Veritase od 1999. do danas

Upute

Ovom prilagođenom Google tražilicom možete pronaći dokumente koji su dostupni na web stranicama www.veritas.hr (sve stranice, brojevi i godišta lista "Veritas" koji su na webu). Dokumenti se pretražuju prema upitu koji Vi zadajete, a upit se sastoji od jedne ili više riječi za koje očekujete da se nalaze u nekom od dokumenata koji želite naći. Nakon unosa riječi u bijelo prazno polje web tražilica, kliknite mišem na tipku PRETRAGA!

Najjednostavniji upit je samo jedna ključna riječ - npr. vodenjak. Osim pojedinih ključnih riječi može se tražiti i točna fraza (zadani niz riječi), koju se može, ali nije nužno, staviti u znake navoda: npr. "vodenjaku ususret".

Tražilice ne prave razliku između malih i VELIKIH slova.

Nemojte tražiti riječi kraće od tri slova ili znaka, kao niti one riječi koje se jako često pojavljuju na web stranicama, jer ćete inače kao rezultat pretraživanja dobiti preveliki broj pronađenih stranica, a Vi nećete znati koja je ona koju tražite. Poželjno je da koristite preciznije upite kako biste smanjili broj dokumenata koji odgovaraju zadanom kriteriju. Uvijek imajte na umu da tražite riječi u onom obliku u kakvom mislite da će biti u dokumentu koji Vas zanima. Dakle, želite li pronaći neku osobu nemojte postaviti upit: suradnik u Veritasu Celestin Tomić, bibličar, nego upit ograničite samo na: Celestin Tomić.

Hrvatski jezik ima i padeže, rodove i brojeve, a tražilica će pronaći samo ono što se od nje traži, tj. neće pronaći riječi u drugim padežima ako se dočetak traženoga mijenja. Npr. zadana riječ otac neće Vam kao rezultat ponuditi oci, oče, očevi...

Želimo Vam ugodno traženje i pronalaženje!