Home - www.veritas.hr - Veritas Bazilika sv. Antuna - Padova

 

 
Pošta
 
 
Knjiga koja otvara oči

Dragi Veritasovci,
upravo sam, srca puna i zadovoljna, zatvorila pročitanu knjigu “Vjera i postojanje sotone”, fra Celestina Tomića. Metodično i jednostavno autor nas upoznaje, odnosno, upozorava na značaj našeg neprijatelja – sotone. Naziva ga čovjekoubojicom od početka, protivnikom čovjeka i njegove sreće, čovjekovih uspjeha. Objašnjava narav i postanak – pad anđela, djelovanje u svijetu i cilj: “...potpuno vladanje nad čovječanstvom, potpuno osvajanje ljudskih srdaca”; “Sotona je neprijatelj Boga i nastoji da čovjek prekine svoj odnos s Bogom”.
“Ako želimo pobijediti neprijatelja, moramo upoznati neprijateljsko oružje, njegovu taktiku ratovanja.” Otvara nam oči, podsjećajući nas na ono što lako zaboravljamo, na perfidno i prikriveno djelovanje đavla kroz masovne medije, različite društvene strukture... ono što nam, jer nam je pomalo servirano, postalo “normalno” i što smo s vremenom prihvatili.
Često se događa kada ljudi govore ili pišu o sotoni ili općenito o strahotama koje se događaju čovjeku u svijetu da se osjeća neki prizvuk nemoći, težine i beznadnosti. Kod Celestina Tomića to uopće ne dolazi u obzir! On progovara o užasima sotonskih kultova i drugog djelovanja, ali gotovo nas na svakoj stranici podsjeća da je Krist već pobijedio sotonu. “Djelovanje sotone je omeđeno, jer je on biće ranjeno, palo, nesretno, iako je po naravi jači od nas. Podređen je božanskome prepuštanju i surađujući s milošću Božjom možemo napast pobijediti.” Nema tjeskobe niti zabrinutosti jer autor progovara kao onaj koji ima snagu i vlast, vlast Isusa Krista – pobjednika.
Mi smo pobjednici! - poruka je koju iščitavam iz ove male - “velike” knjige. Kako se boriti i kojim oružjem, sve možete saznati samo ako pročitate...

Kristina


Hvala lijepa našoj vjernoj čitateljici za ovaj komentar prepun oduševljenja zbog knjige veoma teške tematike, koju je fra Celestin približio svim slojevima čitatelja. Doista se radi o veoma vrijednom djelu, a to su prepoznali mnogobrojni čitatelji koji nam se javljaju. Hvala svim knjigoljupcima i puno uspjeha do pronalaska novoga dobrog naslova.

 

Antunov zagovor


Poštovani,
Pretplatnica sam “Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga”, koji je list moga sveca zaštitnika.
Prije tri godine operirana sam pod hitno sa slabim, gotovo nikakvim izgledima za ozdravljenje. Mnoge su žene s mojom dijagnozom umrle. U vrijeme moje životne kalvarije, na razne načine, i u raznim trenutcima, pratio me zagovor sv. Antuna, a moje je veliko iznenađenje bilo kad sam prepoznala tu činjenicu.
Nedavno sam kupila i vaš CD sa pjesmama sv. Antunu. Uživam slušajući i moleći psalme i krunicu sv. Antuna.
Vama želim obilje Božjeg blagoslova uz srdačan pozdrav

Ž. S. Zaprešić


Hvala vam što ste kratko i sažeto podijelili s nama svoje iskustvo Božje blizine po zagovoru sv. Antuna. Neka vam i dalje život bude pjesma i molitva.

 

Vjera ljubavlju djelotvornaPoštovano uredništvo!
Od samih početaka pratila sam Vaš i naš Glasnik sv. Antuna - Veritas. Ali zadnji brojevi stvarno su dostigli vrhunac po kvaliteti, bogatstvu i raznolikosti pouke i poruke. Za tako lijepo ostvarenu i ujedinjenu riječ i djelo, sv. Pavao bi rekao “Vjera ljubavlju djelotvorna”.
Čestitam i molim za još veću otvorenost Duhu koji će onda po Vama i svim Vašim suradnicima obogaćivati sve one do kojih dođe Veritas.

Svako dobro želim, S. J.


Vama od srca zahvaljujemo za lijepu riječ koju ste uputili u prilog našega časopisa, koji, očito nije samo naš, jer se mnogi raduju s nama za svaki novi broj koji izađe.

 


1999-2020 :: Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, Sveti Duh 33, HR-10000 Zagreb,
tel. (01) 37-77-125; (01) 37-77-127; faks (01) 37-77-252; e-mail: veritas@veritas.hr

 

U suradnji s