Home - www.veritas.hr - Veritas Bazilika sv. Antuna - Padova
Bazilika sv. Antuna - Padova

Veritas
Arhiva
Sv. Antun
Dragi sveti Antune
Bazilika sv. Antuna
Slike sv. Antuna
Promocije
Povijest
Pretplata
Gdje smo
Drugi o nama


 
 
 

 


.Hodočašće u Indiju
   
 

INSTITUT "HRVATSKI AREOPAG" ZA MEĐURELIGIJSKI DIJALOG
prigodom GODINE MAJKE TEREZIJE
organizira stručno-hodočasničko putovanje u

 INDIJU

24.2. – 10.3.2011.
Zrakoplovom iz Zagreba

Prijedlog letova (LUFTHANSA):

 

LH 1713          24 FEB ZAG MUC         1305    1410            

LH 762            24 FEB MUC DEL          1945    0745+1

LH 751            10 MAR CCU FRA         0250    0845            

LH 1414          10 MAR FRA ZAG         1245    1410 

 

Prijedlog programa: 

1.DAN: 24.02. (ČETVRTAK)    ZAGREB  - MÜNCHEN  – NEW DELHI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso u 11.00h. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i odlazak prema Münchenu.  Po dolasku u München, nastavak putovanja prema New Delhiju. Noćni let.

2.DAN : 25.02. (PETAK)           NEW DELHI

Dolazak u Delhi u jutarnjim satima. Sastanak s lokalnim agentom i organizirani prijevozom do hotela, smještaj u hotel, odmor. Cjelodnevni razgled grada: današnji Delhi sastoji se od dva dijela, „starog“ Delhija s njegovim orijentalnim gradskim četvrtima, bazarima, hramovima i džamijama, i „novog“ Delhija (New Delhija) što su ga 1931. godine kao simetrični vrtni grad podigli Britanci. Odlazak u panoramsko razgledavanje grada (hram Lakshmi-Narayana, hram Baha'i vjere, itd.), vožnja po Chandi Chowk, „srebrna ulica“, jedna od najvećih trgovačkih središta Indije, nastavak vožnje prema Crvenoj tvrđavi na obalama rijeke Yamuna, jjesta koje je obilježila objava nezavisnosti Indije, posjet Raj Ghatu, mjestu na kojem je kremiran Mahatma Ghandi, džamije Jama Masjid - najveće u Indiji, odlazak do Qutub Minar-a, zatim grobnice kralja Humayuna, Vratima Indije te naposljetku predsjedničkoj rezidenciji Rashtrapati Bhavan. Po završetku razgleda, povratak u hotel. Posebna večera dobrodošlice s narodnim plesovima i lokalnom kuhinjom u nacionalnom restoranu u Delhiju. Povratak u hotel i noćenje.

3.DAN: 26.02. (SUBOTA)        NEW DELHI – HARIDWAR – RISHIKESH - HARIDWAR       

Misa, doručak. Putovanje vlakom Br. 2017 Dehradun Shatabi 0650/11.25 Delhi – Hardwar. PO dolasku u Hariewar odlazak u Rishikesh, centar risija, indijskih svetih ljudi. Grad je poznat po brojnim ašramima i centrima za jogu (ašrami Svarg, Sanand, Yoga Niketan, Omkarandand, Git Bhavan, Parmeth Niketan). Na zapadu ga je proslavila i činjenica da su i Beatlesi išli tamo hodočastiti početkom šezdesetih godina da bi sreli Maharishija Mahesh Yogija (1914-2008.). Obilazak nekih od hramova Vishnua i Shive. Povratak u Haridwar, te prisustvovanje večernjem obredu sa svjetiljkama“Aarti“ na Hari Ki Pauri. Večera i noćenje u Haridwaru.

4. DAN :27.02. (NEDJELJA)      HARIDWAR - AGRA  (vožnja autobusom 7 sati)

Rana odjava iz hotela i odlazak autobusom prema Agri (polazak je u 5 sati ujutro, kako bi stigli vidjeti znamenitosti u Agri obzirom na radno vrijeme lokaliteta) gdje se nalazi najpoznatija građevina Indije –Taj Mahal koju je dao sagraditi Kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. 18 godina je trajao danonoćni rad preko 20 000 majstora i radnika kako bi se zdanje završilo. Ručak u lokalnom restoranu. Ukoliko vrijeme dozvoli obići ćemo tvrđavu u Agri koju je sagradio kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Smještaj u hotel.  Ukoliko vrijeme dozvoli zaustavit ćemo se u Mathui mjestu za koje se smatra da je tu rođen Kršna, a uz njega su vezani mnogi kršnistički pokreti i sljedbe: od Caianye i Vallabhachary u 16. st. do Bhaktivedante Prabhupade, osnivača Hare Krišna na zapadu.

Odlazak na tradicionalnu večeru uz klasičnu indijsku glazbu. Noćenje u hotelu.

5.DAN : 28.02. (PONEDJELJAK)            AGRA –JHANSI (Orcha) – KHAJUHARO (VLAK + AUTOBUS)

Misa, doručak i odjava iz hotela. Prijevoz do željezničke stanice i prijava na vlak (Shatabdi Express) za Jhansi. Putovanje vlakom bit će ugodnije i zanimljivije. Trajanje putovanja vlakom oko 3 sata. Po dolasku u Jhansi čekat će autobus kojim nastavljate putovanje prema Khajuraho. Ručak u lokalnom restoranu. Ukoliko vrijeme dozvoli zaustavit ćete se u Orcchi, bogatoj ostavštini Bundla vladavine, koji su izgradili prekrasne hramove i palače. Posjet Rai Praveen Mahala i Raja Hramu. Nastavak putovanja prema Khajuraho. Po dolasku u Khajuraho planira se prisustvovanje poznatom programu plesova koji se u Khajurahu odvija dnevno od kolovoza do travnja. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6.DAN: 01.03. (UTORAK) KHAJURAHO - VARANASI (Let 40 minuta)

Misa, doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let. Dolazak u Varanasi i transfer do hotela. Varanasi je poznato mjesto za hodočasnike Hindusa i i mjesto predanih molitvi stojeći u dubini vode rijeke Ganges. Večera i noćenje u hotelu.

7.DAN: 02.03. (SRIJEDA)         VARANASI

Rano ujutro je predviđen odlazak na vožnju brodom po indijskoj svetoj rijeci Ganges s pogledom na ghatove, pristaništa gdje se tisuće hodočasnika kupa u svetoj bodi štujući boga Sunca, te pristaništa gdje se radi čin kremiranja. Povratak na misu i doručak, nakon kojeg se odlazi u cjelodnevni razgled jednog od najstarijih gradova na svijetu. Razgled grada s kombinacijom pješačkog razgleda, panoramskog razgleda i vožnja rikšama što je uključeno u cijenu razgleda. Ime mu potječe od dvije rijeka, Varune i Asi, koje se u njemu spajaju. Uz Ayodhyu, Mathuru, Haridwar, Ujjain, Dwarku i Kancipuram, Varanasi je jedan od sedam svetih gradova hinduizma. Svake godine grad posjeti oko milijun hodočasnika, kako bi se ritualno okupali u Gangesu za kojega vjeruju da čisti od grijeha. Drugi hindusi dolaze u Vara?asi kako bi u njemu umrli i ostvarili moksu (oslobođenje iz ciklusa reinkarnacije). Obilazak znamenitosti: Kashi Vishwnat Hram, poznat i po nazivu Zlatni Hram, posvećen Šivi. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8.DAN: 03.03. (ČETVRTAK)    VARANASI – SARNATH – GORAKHUPUR – KUSHINAGAR

        (oko 250 km, 6 sati vožnje)

Misa i doručak, odjava iz hotela. Polazak prema Sarnathu i Gorakhpuru do Kushinagara. Sarnath je jedno od najsvetijih budističkih mjesta na svijetu. Kažu da je Buda ovdje održao svoju prvu propovijed nakon što je doživio prosvijetljene. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak prema Gorakhpuru smještenom na sjeveroistočnom dijelu Uttar Pradesha. Malen je grad na obali dviju rijeka, Rapti i Rohini. Ime je dobio po poznatom Svetom Gorakhnath-u koji je blagoslivljao ljude ove regije svojim podučavanjem i širenjem vjere. Nastavak putovanja prema Kushinagaru, smještenom pedesetak kilometara od Gorakhpura. Dolazak u Kushinagar smještaj i večera u hotelu. Večernja vožnja rikšom do pristaništa na obali Gangesa kako biste uživali u velikom obredu „Aarti“ koji svakodnevno za zalaska sunca izvode svećenici u bijelim haljinama.

9.DAN: 04.03. (PETAK)                       KUSHINAGAR – PATNA (cca 7 sati)

Misa i doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u razgled grada. Buda je ovdje posjetio Maha Parinirvan za kojeg se vjerovalo da je doživio oslobođenje iz ciklusa reinkarnacije. Prije nego je bio poznat kao Kushinaga, bio je malen grad u kraljevstvu Mallas. Potkraj 19.st. arheolozi su ga otkrili te je od tada postavo prvi centar međunarodnog budizma, mjesto koje je dom mnogim svećenicama iz Tibeta i Burme pa čak i iz hramova Kine i Japana. Znamenitosti: Mahaparinirvanin Hram, Sri Lanka-Japanski samostan, Burmski Chandranami Bhikshu Bharmasala, Kineski Hram, Sri Lankansko Japanska fondacija; meditacijski centar, Kushinagarski muzej. Oko podneva nastavak putovanja prema Patni. Dolazak u Patnu, večera i noćenje u hotelu. Ukoliko vrijeme dozvoli zaustavit ćemo se u okolici Vaishalia, mjestu Jamalpuru gdje je rođen i Sri Anandarmurti, osnivač moderne sljedbe Ananda marga koja se širila zapadom.

10. DAN: 05.03. (SUBOTA) PATNA  -  RAJGIR - BODHGAYA  (cca 6 sati  vožnje)

Misa i doručak. Panoramski razgled Patne nakon koje nastavljamo putovanje za Rajgir i Bodhgayu.

Odjava iz hotela u Patni i nastavak putovanja prema Rajgiru mjestu gdje je Budha dolazio i držao predavanja. Razgled grada te nastavak putovanja prema Bodhgayi s usputnim zaustavljanjem u Gayi (ukoliko vrijeme dozvoli). Dolazak u Bodhgayu, smještaj u hotel i večera. Noćenje i večera u Bodh Gayi.

11. DAN: 06.03.  (NEDJELJA)   BODGHAYA

Misa i doručak. Bodh Gaya je mjesto Budinog prosvjetljenja ispod stabla Bodhi kod pagode Mahabodhi (svjetska kulturna baština UNESCO-a).  Odlazak u cjelodnevni razgled grada. Znamenitosti: Mahabodhi Hram, Mahabodhi Drvo, Animeshlochana Cahitya, Ratnachankrama ili Jewel Walk, Ratnaghar Chaitya, Muchhalinda Pond, Bodg Gaya Muzej, Magadh Univeritet, Tibetanski samostan. Povratak u hotel, večera i noćenje.

12. DAN: 07.03. (PONEDJELJAK)          BODGHAYA – SHANTINIKETAN -  KALKUTA (noćni vlak)

Misa i doručak. Ujutro posjet budističkim hramovima raznih zemalja: Sri Lanke, Kine, Japana itd.

Obilazak Tagoreova sveučilišta Vishabharati i muzeja velikog pjesnika i nobelovca Rabindranattha Tagorea. U mjesto Howrah nalazi se Belur Math s hinduističkim i buidsitčkim hramom, džamijom i kršćanskom crkvom, koji je sjedište Ramakrishna Mission koju je osnovao Swami Vivekandanda, a tamo počiva i pepeo njegova tijela. U mjestu je i hram Kali od Dakshineshwara iz 19. st. gdje je Ramakrishna bio svećenik. Večera i organizirani prijevoz do željezničke stanice te noćnim vlakom putovanje u Kalkutu. Vlak kreće u 20.18 sati. Vožnja u trajanju od oko 8 sati. Noćenje u vlaku.

13.DAN: 08.03. (UTORAK) KALKUTA -  PARGANAS – KALKUTA

Misa i doručak. Dolazak u Kalkutu predviđen je u ranim jutarnjim satima (04:00 sati) Odlazak na izet u Parganas odmah nakon dolaska u Kalkutu. Izlet traje oko 17-19 sati. Odlazak na cjelodnevni izlet:  u izlet je uključena vožnja brodom i ručak u lokalnom restoranu. Buelur – Gorakpur – Maria Polli. Odlazak do groba najpoznatijeg hrvatskog katoličkog misionara o. Ante Gabrića.

Povratak u hotel predviđen je oko 21.00 – 22.00 sati. Večera. Noćenje u hotelu.

14.DAN: 09.03. (SRIJEDA) KALKUTA

Misa i doručak. Cjelodnevni razgled grada. Znamenitosti glavnog grada Zapadnog Bengala, koje ćete vidjeti kroz panoramski razgled, a neke i u pješačkom razgledu ovisno o gužvi i vremenskim uvjetima.

Organizirana je i vožnja tramvajima u Kalkuti za Vas. BBD Bagh (Dalhousie Square): Silver Mint, Writer’s Building, General Post Office, Raj Bhavan, Town Hall, Calcutta High Court,Ochterlony Monument, New Market; Park Maidan i Park Street (Mother Theresa Sarani): South Park St. Cemetery, St. Paul’s Cathedral, Victoria Memorial, Fort William, Kolkata-sjever: hram Kali iz Dakshineshwara, džainski hram Paresnath, Belur Math, Kolkata-jug: hram Kali, nacionalna biblioteka, misija Majke Tereze, Howrah jug (s druge strane rijeke Hugli), botanički vrt; Indijski nacionalni muzej i muzej Rabindra Bharati. Povratak u hotel, večera i noćenje

Odmor do odjave iz hotela i organiziranog prijevoza do zračne luke.

15. DAN: 10.03.  (ČETVRTAK) KALKUTA – FRANKFURT – ZAGREB

Prijava na let, te polijetanje zrakoplova iz Kalkute prema Frankfurtu. Nastavak putovanja prema Zagrebu, dolazak u Zagreb. Završetak putovanja.

Prijedlog hotela:

Grad

PRIJEDLOG
HOTELA

BROJ NOĆENJA

Delhi

Hotel Clarks Inn http://www.clarkhotels.com/

01

Haridwar

Hotel Ambrosia Sarovar Portico
http://www.sarovarhotels.com/haridwar-ambrosia-sarovar-portico.shtml

01

Agra

Hotel Pushp Villa http://www.hotelpushpvilla.com/

01

Khajuraho

Hotel Ramada Khajuraho
http://www.ramadakhajuraho.com/index.html

01

Varanasi

Hotel Hindustan International
http://hhihotels.com/

02

Kushinagar

Hotel Lotus Nikko
http://www.lotusnikkohotels.com/html/khotel.htm

01

Patna

Hotel Samrat International

01

Bodhgaya

Hotel Lotus Nikko
http://www.hotelsamrat.org/

02

NOĆNI VLAK

Kalkuta

Hotel Lindsay http://www.hotellindsay.com/

02

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

20 - 45 PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 
14.120 kn (aranžman po programu + viza za Indiju)
2.450 kn (zrakoplovne pristojbe) Napomena: Zrakoplovna pristojba podložna je promjeni do trenutka izdavanja karata.
150 kn (napojnice – plaćaju se na licu mjesta)
--------------------------------------------------------
Ukupno: = 16.720,00Kn (sa svim troškovima)

Popust za 3. ležaj u dvokrevetnoj sobi: 540 KN

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.700 KN

Cijena uključuje:

 • Letove na ekonomskoj klasi iz Zagreba preko europskog grada do Delhija te od Kalkute do Zagreba
 • Sve zrakoplovne pristojbe
 • Vizu za Indiju i uslugu ishođenja vize
 • Smještaj u navedenim hotelima ili sličnim hotelima iste kategorije na osnovi 12 noćenja s uslugom polupansiona, 12 doručaka, 4 ručka i 13 večera (uključujući i svečanu večeru)
 • 2 vožnje vlakom u 2.klasi (sjedeća i ležeća mjesta), jedna dnevna i jedna noćna vožnja
 • Svečanu večeru s programom (muzikom) i Delhiju
 • Vožnju brodom po rijeci Ganges u Varanasiju
 • Večernji Aarti show u Haridwaru i Kushinagaru
 • Vožnja tramvajem u Kalkuti
 • Vožnja rikšama u Varanasiju
 • Vožnju brodom na izletu Kalkuta/Parganas/Kalkuta
 • Sve transfere i prema programu komfornim klimatiziranim autobusom kapaciteta 45 putnika
 • Asistenciju Lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • Sve ulaznice za lokalitete koji se razgledaju tijekom boravka u Indiji
 • sve razglede prema programu i vožnju brodom po rijeci Ganges
 • sve hotelske takse
 • Profesionalnog pratitelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • Katoličkog svećenika za stručno vodstvo
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Troškove organizacije putovanja
 • Mali simbolični poklon agencije u Indiji za svakog putnika.

Cijena ne uključuje:

 • Dodatne obroke
 • Osobne troškove
 • Osiguranje od otkaza putovanja i od nezgode (preporučamo)
 • I sve što nije navedeno pod cijena uključuje.

Organizator programa:
ATLAS AIRTOURS Zagreb
| Vukovarska 19 | HR-20000 Dubrovnik | MB: 3303357 | OIB: 02041978827 | ID: HR-AB-20-060000638

NAPOMENA: agencija pridržava pravo izmjena programa i redoslijeda razgledavanja uzrokovanih nekim nepredviđenim situacijama, gužvama, praznicima i sl.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

ORGANIZATORI napominju da je putovanje studijsko-hodočasničko, što pretpostavlja raspoloživost putnika upoznati druge kulture i vjerovanja, lišiti se uobičajenog komfora u svrhu što boljeg upoznavanja zemlje u koju idemo i, s druge strane, dnevno se obnoviti u katoličkom duhu, kroz dnevno slavlje svete mise (gdjegod to bude bilo moguće), prigodnu propovijed, duhovne nagovore i zajedničku molitvu, osobito za vrijeme vožnje. Putnicima se savjetuje da se prije polaska na put ispovijede.

Osoba za kontakt, informacije i prijave:

dr.sc.fra Josip Blažević, OFMConv., Sveti Duh 31, Zagreb

job@ofmconv.hr

Mob. 091/1582011

Rok za prijave i uplate prve rate je do 15.01.2011, ili do popunjenja mjesta.

Uvjeti plaćanja:
- gotovina (30% prilikom rezervacije aranžmana, a ostatak do pune cijene najkasnije do 45 dana prije puta)

- kreditne kartice (AMEX 2-12 rata, MASTER (izdan od Zagrebačke banke) 2-6 rata, DINERS 2-6 rata)

Opće informacije o Indiji

Službeno ime: Republika Indija,  Bharat Ganarajya

Zastava

india-flag

Grb

Logo_Veleposlanstvo_indije

Himna: Jana Gana Mana

Geslo: Satyameva Jayate (samo istina pobjeđuje - sanskrt)

Glavni grad:  New Delhi (10,27 milijuna stanovnika)

Službeni jezik:  hindski, engleski i 21 nacionalni jezik te 844 dijalekta

Vlada
 - Predsjednica Smt. Pratibha Devisingh Patil
 - Predsjednik Vlade  Dr. Manmohan Singh

Neovisnost: stečena od Ujedinjenog Kraljevstva 15. kolovoza 1947. godine.

Državni blagdani: 26. siječnja (Dan Republike), 15. kolovoza (Dan Nezavisnosti), 2. listopada (rođendan Mahatme Gandhija), 25. prosinca (Božić).

Površina 
- ukupno  3.287.263 km2
- % vode  9,5 %
-  7. po veličini u svijetu

Stanovništvo 
- ukupno (2001. g.)  1,027 milijuna
- gustoća  naseljenosti 324 st/km2
- 2. po broju stanovnika u svijetu

Valuta: indijska rupija INR (100 paisa)
Mjenjačnica

Novčanice se izdaju u vrijednosti od 10, 20, 50, 100, 500 i 1.000 rupija. Povremeno se u optjecaju mogu naći novčanice od 1, 2 ili 5 rupija. Kovanice postoje u vrijednosti od 5, 10, 20, 25 i 50 paisa te 1, 2 i 5 rupija.

Pozivni broj  +91

Vremenska zona  UTC +5.30 odnosno +4:30 sata od srednjeeuropskog vremena zimi, a +3:30 sata ljeti.

Internetski nastavak  .in

KORISNE INFORMACIJE INDIJA:

Službeno ime: Republika Indija

Glavni grad: New Delhi

Službeni jezik: hindu, engleski i 21 nacionalni jezik.

Vremenska razlika: +3,30 h/+4.30 h u odnosu na Hrvatsku.

Novčana jedinica: indijska rupija (INR). 1 kn = cca 10 rupija

Električni napon: 220 V/50 Hz, potreban adapter.

Viza: potrebna. Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju. Viza se ishodi u veleposlanstvu Indije u Zagrebu. Za vizu je potrebno: putovnica, 2 fotografije, ispunjeni formular. Cijena vize 360 kn. Usluga posredovanja agencije je 50 kn

Cijepljenje: nije potrebno.

Pozivni broj zemlje: +91

Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.

Klima: Klima se u Indiji proteže od tropske na jugu do umjerene klime na sjeveru. Ljeto traje između ožujka i lipnja u većini dijelova Indije. Temperature tijekom dana prelaze 40 °C. U obalnim regijama temperatura prelazi 30 °C, a povezana je s visokim razinama vlažnosti. Nakon ljeta slijede kiše koje donosi jugozapadni monsun, a koje osiguravaju padaline za većinu Indije.. Od studenog u sjevernim područjima započinje pojavljivanje zime. Zime započinju u sjevernoj Indiji u studenome, a u južnoj Indiji u kasnom prosincu. Zime na Indijskom poluotoku karakteriziraju blagi do topli dani i prohladne noći. Dalje prema sjeveru temperatura je niža. Temperature u nekim dijelovima indijskih ravni

Zagreb, 12.11.2010.
Goran Ratković, voditelj prodaje
Lastminutecentar.com
Preradovićeva 33 /Gajeva 4/I
HR- 10000 Zagreb
Porezni broj: 2436248
Tel. +385 98 9688 830
Tel/fax. +385 1 4811 036
E-mail: info@lastminutecentar.com
www. lastminutecentar.com

 

   


© 1999-2020 :: Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, Sveti Duh 33, HR-10000 Zagreb,
tel. (01) 37-77-125; (01) 37-77-127; faks (01) 37-77-252; e-mail: veritas@veritas.hr

 

U suradnji s