Home - www.veritas.hr - Veritas Bazilika sv. Antuna - Padova

 

 
Duhovna glazba
 
"Emanuel" pobjednik Uskrs festa 2009.
 

U nedjelju navečer u Koncertnoj dvorani 'Vatroslav Lisinski' u Zagrebu u ukupnoj konkurenciji najbolji su bili mladi iz sastava 'Emanuel' iz Velike Gorice.

Pobjednička pjesma zove se 'Najbolji pri-jatelj', a njezini autori su Dražen i Do-magoj Pavin. Drugo i treće mjesto osvojile su debitantice, obje iz Rijeke, Magdalena Tomić-Mijatović i Maja Tadić. Po izboru izvođača najbolji je bio zagrebački sastav 'Sve boje ljubavi', a izdavačka kuća Glas Koncila za najbolji tekst na temu 'U tvojim rukama' nagradila je VIS 'Proroke' iz Subotice.

Domagoj Pavin, voditelj 'Emanuela', u prvim dojmovima za HKR izrazio je golemo zado-voljstvo. "Osjećaj je u svakom slučaju ugodan. Sve je to lijepo, ima jednu svoju težinu, lijepo je i priznanje, ali i jedan poticaj za dalje". Također, rekao je, pobjeda na Uskrs festu je možda nagrada za sav ovaj trud do sada, što uključuje osam godina djelovanja na kršćanskoj glazbenoj sceni, dva albuma, te poticaj i za treći album, što prije, ali i što više koncerata i živih nastupa da, kako se izrazio, "popravimo malo situaciju u našoj zemlji što se tiče glazbe". Pavin je naglasio i odgovornost koju ova pobjeda nosi. "Treba opravdati ovo priznanje", rekao je.

Na svečanosti dodjele nagrada govorili su predsjednik Hrvatske biskupske konfe-rencije đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić, zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić i predsjednik Odbora HBK za mlade, šibenski biskup Ante Ivas, i to je upravo ono što najstariji festival kršćan-ske glazbe kod nas čini osobitim i pre-poznatljivim, uz izvrsnu glazbu koja je iz godine u godinu sve bolja na Uskrs festu.

Nakon sedmogodišnje pauze na Uskrs festu se nastupalo uživo. Sve je izvođače naime pratio 'Uskrs fest orkestar'. Obilje-ženo je također i 30 godina postojanja festivala. Zanimljivo je da je od 20 su-dionika finalne večeri njih 11 debitanata.

Uskrs fest 2009. izravno je putem etera prenosio HKR, uz pridružene postaje (Primorski radio, Radio postaja Mir Međugorje, Radio Marija Bistrica, Radio Novi Marof, Radio Mrežnica, Radio Bljesak, te dvije Radio Marije iz Hrvatske i Srbije), dok je izravan televizijski prijenos bio na HRT-u Plus. Organizatori su Odbor HBK-a za mlade i Hrvatski katolički radio. Glavni medijski pokrovitelj je Glas Koncila.

Uskrs fest 2009. medijski su još podržali:

IKA, KTA, Katolički tjednik, Kana, Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, CMC, Ri TV, Televizija Jadran, Narodni radio, Duhovna scena, MojPortal, Milist mladih, Postulatura bl. Ivana Merza, Radio postaja Vrhbosna, Radio Trsat, Radio Daruvar, Radio Vukovar, Crkva na kamenu, Zvonik, Zvona, Križ ljubavi, Veritas Magnificat, Katolici na Internetu, Vukovarske novine, Šibenski list i Posavska hrvatska.

 


© 1999-2019 * Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, Sveti Duh 33, HR-10000 Zagreb,
tel. (01) 37-77-125; (01) 37-77-127; faks (01) 37-77-252; e-mail: veritas@veritas.hr

U suradnji s