Home - www.veritas.hr - Veritas Bazilika sv. Antuna - Padova

 

 
Izazovi
 
Dobre vibracije


Piše: Sanja Doležal

 
Trenutci za sjećanje

Ima trenutaka u našim životima za koje smo sigurni u trenutku događanja da će ostati trajno zabilježeni debelim slovima i duboko urezani u našem pamćenju. Si-gurna sam da ste doživjeli one posebne, veličanstvene trenutke u kojima ste pomislili: evo, ovo je trenutak kojeg ću se sjećati do zadnjeg daha.

Osim, naravno, posebnih doživljaja iz dje-tinjstva, mirisa najdražeg kolača koji ma-ma peče nedjeljom, prvih tajni s prija-teljicom, prvih simpatija i prvog poljupca, dolaska na svijet mojih sada već puber-tetskih anđela, imam i u svojoj profesio-nalnoj karijeri takvih posebnih trenutaka.

Bilo je puno lijepih stvari, ponešto ružnih i tužnih, puno sjećanja, ali ipak rijetko se dogodio onaj čaroban trenutak kada se sve poklopi, kada u srcu osjetiš veličanstveno događanje.

Nije baš lako o tome govoriti, niti pisati, riječi i slova prilično su hladne i prazne. Isti problem imam kada pokušavam nekome objasniti kako i zašto znam da je Isus i danas živ među nama, u svakom trenutku bliži nego što mi to možemo objasniti i pojmiti. Ima ljudi koji u tim trenucima sumnjaju u moj zdrav razum, ali objašnjavam im da razum ionako nije sredstvo za spoznaju vjere, tu je potrebna samo milost i srce. Ali neću sada pričati o tom trenutku kada sam osjetila Gospodina živog i stvarnog, iako on sigurno ulazi u onih nekoliko rijetkih na vrhu ljestvice mojih sjećanja.

Željelja bih vam prenijeti trenutak od prije desetak dana s velikog koncerta grupe Novi fosili u Ljubljani. Činjenice su nepobitne, hladne i matematičke. Velika sportska dvorana, naravno puna, velika pozornica, puno svirača, prateći vokali, sve kako i treba kad se radi profesionalno i odgovorno. Pjesme su predivne, svaki put kada ih pjevam ponovno me ponesu, i riječi i čarobne melodije koje traju već godinama. Puno sam takvih koncerata u svojoj skoro tridesetogodišnjoj karijeri otpjevala, rekli bismo, odradila. Svi su oni bili dobri, uspješni, ali ponekad se dogodi da neki od njih odskoči.

Takav je bio i ovaj u Ljubljani. Teško je reći što se točno dogodilo, kada je krenula ta lavina dobrih vibracija u oba smjera, iz publike i s pozornice.

Više od dva sata nešto se događalo u zraku, u srcima ljudi, u glasovima koji su pjevali svaku riječ i svaki ton. Ponijelo je nas koji smo izvodili pjesme, dali smo više od sebe, zapravo drugačije od sebe, osim nota, izlazile su i dobre vibracije naših duša. Negdje u zraku susrele su se s dobrotom publike, sa njihovom srećom i u tom sudaru je nastala ljubav. Možda vam zvuči kao scenarij znanstvene fantastike, ali ljubav si mogao opipati, namirisati, doživjeti.

Nikakva kriza, nikakva politika, nikakvi problemi nisu bili važni, ljubav nas je podigla na jednu višu razinu, dotjerala nas do trenutka kada smo željeli samo lijepo i dobro.

Danima nakon koncerta kao izmaglica štitio me nevidljivi plašt dobrih vibracija, sada već lagano nažalost popušta. Slušam: vijesti, prosvjedi, nemiri, antirecesijske mjere, pripreme štrajkova, lopovi, kriminal, razvodi, preljubi, žutilo i crnilo na svim stranama našega života.

Ipak, znam da ovakvi trenuci postoje, da su mogući, i u svakom trenutku mogu ih izvući iz ladice svoga sjećanja i osjetiti taj trenutak dobrih vibracija.

Želim i vama da punite do vrha sve svoje ladice samo dobrim vibracijama.

 


© 1999-2019 * Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, Sveti Duh 33, HR-10000 Zagreb,
tel. (01) 37-77-125; (01) 37-77-127; faks (01) 37-77-252; e-mail: veritas@veritas.hr

U suradnji s