Predstavljanje knjige „O nama s nama“

Zagrebačko predstavljanje knjige upriličit će se na zagrebačkom Svetom Duhu u Dvorani sv. Franje (Sveti Duh 31), u nedjelju 14.3. s početkom u 20 sati. Knjigu autora fra Žarka Relote: O nama s nama predstavit će prof. dr. sc. fra Ivan Karlić, doc. dr. sc. Denis Barić, fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa – Glasnika sv. Antuna i sam autor.

Knjiga je zbirka kolumni koje su objavljenje u Vjesniku Đakovačko – osječke nadbiskupije i Veritasu u kojima autor na zanimljiv, aktualan i ponekad provokativan način progovara o Crkvi i društvu. Također u knjizi se nalaze i dva znanstvena članka, prvi progovara o papi Franji, a drugi o problematici sakramenata u današnje vrijeme. Predgovor knjizi napisao je doc.dr. Boris Vulić, profesor dogamtske teologije na KBF-u Đakovo i glavni urednik Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije, a pogovor prof.dr. Mladen Parlov, dekan KBF-a u Splitu. Knjiga je izašla u izdanju Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga.

U pogovoru knjige prof.dr. Mladen Parlov napisao je: U tim je zapisima iskren i vjerodostojan. Ne skriva poteškoće koje proživljava suvremeni svećenik, ali istodobno pun je razumijevanja za slabosti, nesavršenosti te pastoralne i svake druge manjkavosti koje se očituju u životu suvremenih svećenika. Nije mu teško neke od tih poteškoća i slabosti i sam priznati, ali ne kako bi zaslužio jeftino odobravanje sa strane čitatelja, nego ih konstatira kao životnu činjenicu. Fra Žarkov svećenik je ponajprije čovjek koji s drugim ljudima dijeli životne „radosti i žalosti“ osoba koje su mu povjerene.

Knjiga će biti predstavljena i u Zadru, u subotu, 20. ožujka u župi sv. Petra u 12 sati. U Zadru će knjigu predstaviti prof.dr. Mladen Parlov, izv.prof. Zdenko Dundović, fra Vladimir Vidović, glavni urednik Veritasa – Glasnika sv. Antuna i sam autor.

Knjigu možete naručiti ovdje