Ožujak  2022.

U uvodniku novog broja Veritasa, fra Vladimir Vidović govori o miru. Mir je, između ostaloga, plod ljubavi, koja ide dalje od onoga što može izvesti pravda. Stoga se svi kršćani usrdno pozivaju da se provodeći iu životu istinu u ljubavi ujedine sa svima doista mirotvornim ljudima da bi izmolili i izgradili mir. Molimo svaki dan Duha Svetoga da nam udjeli dar mira i ljubavi, svjetla i radosti u našim danima, praštanja i pomirenja s Bogom i s ljudima.

Fra Željko Barbarić u rubrici Intenzivna njega govori o korizmi. Vrlo lako ćemo se složiti kako je korizma vrijeme priprave za Uskrs, najveću svetkovinu i najznačajniji dan za svakog kršćanina. Nažalost, na toj definiciji i na tim riječima poesto ostane sva naša priprema za Uskrs i nerijetko ostanemo samo izvanjski kršćani čije srce ostane netaknuto čak i nakon silnih odricanja, molitava, pobožnosti i postova.

Hrvoje Joisp Bišćan donosi nam intervju s fra Carlosom Trovarellijeem koji obnaša funkciju generalnog ministra Reda franjevaca konventualaca od 2019. godine te je 120. generalni ministar od sv. Franje. Rođen je u obitelji talijanskog i slovenskog podrijetla, a odrastao je u zaleđu središnje Argentine. U Hrvatsku je došao na Redoviti provincijski kapitul Hrvatske provincije franjevaca konventualaca, kojega se prvi dio održao u Zagrebu u samostanu Svetog Duha od 14. do 17. veljače 2022. godine. Tom prigodom dao je intervju koji prenosimo u cjelosti.

U novom broju Veritsa Nikola Kuzmičić piše kako od svih mogućih imena, Isus nas je naučio da Boga nazivamo Ocem. Bog je roditelj. Zato su svi roditelji, koji kvalitetno i u ljubavi žive svoje roditeljstvo, rječita Božja slika. Kad je čovjek roditelj, mnogo lakše i jasnije shvaća kakav je Bog koji nas je pozvao i kojemu smo povjerovali.

Također, možete pronaći i niz drugih, kvalitetnih članaka koji će vas svakako duhovno obogatiti.