U uvodniku novoga broja fra Vladimir Vidović ističe primjer Blažene Djevice Marije kao pravi primjer nade. Zbog nje nismo siročad: na nebu imamo majku – svetu Majku Božju. Ona nas uči krepostima čekanja, pa i onda kada se sve čini besmislenim: ona se uvijek uzda u Božje otajstvo, i onda kad se čini da ga nema zbog zla u svijetu. Ne dozvolimo da se u nađšem životu izgubi nada, nego još više stavimo svoje povjerenje u Gospodina koji jedini daje smisao našem životu.

Svibanjski broj Veritasa svojim čitateljima donosi intervju s Lukom Šoparom – voditeljem zbora Via iz kapucinske župe sv. Vida u Varaždinu. Zbor se sastoji od 30-ak aktivnih pjevača: krizmanika, srednjoškolaca, studenata i radničke mladeži. Osim što pjevaju nedjeljom u svojoj župi, gosti su i na mislim slavljima drugih župa te često održavaju koncerte. Neka od gostovanja su: Varaždin, Zagreb, Cres, Pag, Maribor, Szambathely, Beč te nedavno gostovanje u Bruxellesu. Više o ovom izrazito zanimljivom zboru i njihovim planovima za budućnost pročitajte u novom broju.

Ističemo novi hrvatski film Loveći Teslu koji je uradak redatelja, scenarista, producenta i glumca Ante Čaljkušića. Riječ je o obiteljskoj drami s elementima akcije i komedije koja u sebi sadrži snažnu kršćansku poruku za svakog čovjeka. Radnja je stavljena u današnje vrijeme, a događa se u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu, New Yorku i Londonu. O samom nastanku ovog filma koji s nestrpljenjem iščekujemo govori Ante Čaljkušić te brojni drugi suradnici na ovome projektu, a sve to možete pročitati na stranicama novog broja Veritasa.

U svojoj rubrici Sjećanja Ana Penić prisjeća se misionara u Meksiku Marina Mandića koji joj prilokom njihovog susreta gorljivo pripovijeda o Gospi Guadalupskoj. Također, povodom Marijina mjeseca prisjeća se i hodočasnice Zlatice Čepo koja je Blaženoj Djevici Mariji odala počast hodočašćima od Osijeka do svih marijanskih svetišta u Europi te u Guadalupe. Njhovo duhovno iskustvo je Isusova Majka koja istom ljubavlju grli i prihvaća svako dijete, svakog čovjeka, siromaha, bolesnika, napuštenog i odbačenog iz bilo kojeg razloga. Ona je uvijek naša draga Majka, Majka svih naroda.