Travanj 2021.

USKRSNI BROJ VERITASA

U svojoj rubrici Intenzivna njega, fra Željko Barbarić ukazuje nam na Korizmu kao na jedan hod koji predstavlja put povjerenja koji vodi prema Uskrsu. Put je to na kojem ne možemo izbjeći križeve, ali i put na kojemu križevi nisu besmisleni i uzaludni.

Tanja Maleš na Antunovim stranicama upoznaje nas s nekadašnjim Antunovim parom, a sadašnjom Antunovom obitelji – Martinom i Dominikom. Njihova priča dogodila se pod okriljem sv. Antuna Padovanskog – od upoznavanja do vjenčanja. Sada kao krunu njihove ljubavi očekuju malog Antuna.

Za novi broj Veritasa fra Zvonimir Pervan pripremio je intervju s profesorom Danielom Arasom, dekanom fakulteta društvene i institucionalne komunikacije na Papinskom sveučilištu Svetog Križa u Rimu. Prošlog mjeseca papa Franjo imenovao je profesora Arasu savjetnikom u Dikasteriju za komunikacije. U iznimno srdačnom i otvorenom razgovoru fra Zvonimir i profesor Arasa razgovarali su o važnosti komunikacije za Crkvu, odnosu novinara prema Crkvi, komunikaciji pape Franje te iskustvo profesora Arase tijekom boravka u Međugorju.

U svojoj novoj rubrici pod nazivom Biblijski suret, fra Ivan Karlić tumači nam Sveto pismo. U ovom broju pobliže nas upoznaje s Biblijom te progovara o njenom nazivu i podjeli na Stari i Novi zavjet.

Vladimir Grebenar u rubrici Duhovnost poduzetništva približava nas ispravnom načinu molitve te nas poziva da kada molimo ne nabrajamo svoje želje i ne vodimo jednostrani monolog, već da uz pomoć molitve razgovaramo s Bogom osluškujući Njegov glas u nutrini srca.

Također, možete pronaći i niz drugih, kvalitetnih članaka koji će vas svakako duhovno obogatiti.