Siječanj / veljača 2021.

ZIMSKI DVOBROJ VERITASA

Novom godinom nastupilo je još jedno stupanje u nepoznato, još jedan korak naprijed u našem životu. Fra Željko Barbarić nas u rubrici Intenzivna njega uči kako se naš život sastoji od završetaka i početaka. Stoga nam daje poticaj za daljnji život ustrajući u vjeri i vjernosti Gospodinu.

U Antunovim stranicama, Tanja Maleš piše o djelovanju Pučke kuhinje na Svetom Duhu te o humanitarnoj akciji „Obrok za obrok“ koja se proteklog Adventa održala u uvjetima prilagođenim epidemiološkoj situaciji.

Fra Žarko Relota u kolumni Aktualno daje osvrt na društvene pojavnosti te nam skreće pozornost na pitanje ekumenizma koje je vrlo aktualno već duže vrijeme. O samom ekumenizmu progovara kroz nama zanimljivu temu, a to je blaženi Alojzije Stepinac kroz prizmu Srpske pravoslavne crkve i Vatikana.

U ovom broju fra Ivan Karlić upoznaje nas sa sakramentom ženidbe. Progovara nam o Svetopisamskom utemeljenju samog sakramenta te nas kroz povijesni pregled pobliže upoznaje sa shvaćanjem sakramenta ženidbe.

Fra Zvonimir Pervan piše nam o godini sv. Josipa te o obilježavanju godine posvećene obitelji Amoris Laetitia. Kroz intervju sa supružnicima iz Lurda donosi nam lijepo obiteljsko svjedočanstvo o življenju kršćanskog života u današnjem vremenu.

U rubrici Veritasov spomenar fra Ljudevit Maračić upoznaje nas s prvom suradnicom lista. Fra Ljudevit, kao sudioniku radu časopisa od prvoga trenutka, progovara o dvije žene suradnice, a to su pod pseudonimom poznate kao Selma Milanić (Mira Beutz) te Vjera Marini (Smiljana Rendić).

Također, možete pronaći i niz drugih, kvalitetnih članaka koji će vas svakako duhovno obogatiti.