Studeni 2020.

NOVI BROJ VERITASA U ZNAKU SV. NIKOLE TAVELIĆA

U današnje vrijeme, a osobito u ovom težem periodu raznih kušnji i stranputica, čovjek kao da sve više preispituje sam sebe, razmišlja o prolaznosti, o ograničenosti, o malenosti samog čovjeka. Fra Željko Barbarić nas u rubrici Intenzivna njega uči kako treba hodati s pouzdanjem prema Gospodinu koji je obećao pripraviti nam mjesto u svome kraljevstvu na nebesima.

U Antunovim stranicama, Tanja Maleš upoznaje nas sa zaručničkim parom koji je spojio naš sveti Antun, svetac čitavoga svijeta, ali uz pomoć i zagovor svetog Nikole Tavelića na čiji će blagdan sklopiti sakrament ženidbe.

Snagom općeg svećeništva svi su kršćani pozvani riječju i životom naviještati radosnu vijest. O ministerijalnom svećeništvu, odnosno o sakramentu svetog reda, piše nam fra Ivan Karlić te nas pobliže upoznaje sa sakramentom apostolske službe.

Povodom 50 godina od kanonizacije sv. Nikole Tavelića, Veritas svojim čitateljima donosi intervju s rektorom Nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, fra Ivanom Bradarićem. Fra Ivan nas upoznaje sa samom proslavom 50 godina od kanonizacije te progovara o značaju svetog Nikole Tavelića.

U novom broju Veritasa možete se upoznati s projektom „Novi val dobrote“ HKR-a kojemu je cilj govoriti o ranjivim skupinama društva te oplemeniti samo društvo kako bismo stvorili temelje za bolje sutra.

Također, možete pronaći i niz drugih, kvalitetnih članaka koji će vas svakako duhovno obogatiti.