Studeni 2021.

U novom broju Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga možete pronaći puno zanimljivih tema koje će vas duhovno obogatiti. Izdvajamo vrlo iscrpan izvještaj s prvog hodočašća u Padovu nakon godinu i sedam mjeseci pauze uzrokovane pandemijom. Kako svjedoče hodočasnici bilo je jako emotivno i nadahnjujuće. Upravo onako kako treba biti kod dragog nam Sveca. Svakako, ovo hodočašće bilo je jedan veliki znak nade u pamdemiji.

Početak mjeseca studenog obilježen je sjećanjem i molitvom za naše drage pokojne, više članaka u Veritasu za mjesec studeni posvećeno je upravo ovim temama, Ističemo članke fra Josipa Ivanovića i fra Milana Gele, Mjesto odmora i tišine i Hoće li naša tijela stvarno uskrsnuti? Vjerujem u uskrsnuće tijela.

Iz Vatikana nas je obradovala vijest o imenovanju mons. Fabijana Svaline, ravnatelja Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže, biskupom koadjutorom Srijemske biskupije, posebni retci rezervirani su upravo za ovu vijest.

Fra Željko Barbarić, u rubrici Intenzivna njega ovaj put Uspinje se na Hermon. Uvijek inspirativan i izazovan. Vrijedi pročitati. Ivana Grabar u svojim Majčinskim zapisima svjedoči o tome kako je nakon porodiljnog vratiti se na posao uz dvoje male djece. Vladimir Grebenar, u petom nastavku Kako Bog komunicira s čovjekom objašnjava proroštvo uz aktualne primjere iz poduzetništva i svakodnevnog života.

Uz puno drugih zanimljivh priča, priloga i članaka isplati se pročitati i ovaj broj Veritasa jer istina je uvijek oslobađajuća.