U uvodniku novoga broja fra Vladimir Vidović govori nam o hrabrosti novih početaka. Više manje svaki se čovjek, s vremena na vrijeme, nađe u životnoj situaciji kada treba krenuti ispočetka. Okrenuti novo poglavlje u svom životu. Stoga, naučimo živjeti svaki dan, svaki čas, svaki trenutak, kao novi početak. Bog nam svaki dan daje živjeti. Daje nam mogućnosti da se okrenemo od sumnje i ispraznosti. Daje nam šansu da se izliječimo od ranjenog sjećanja i zaokupljanja samima sobom. Naš Bog je Bog uvijek novih mogućnosti. Hrabro samo!

Fra Željko Klarić u svojoj rubrici Vjera i umjetnost donosi nam jedan dio Sikstinske kapele. Upoznajući teologiju djela Sikstinske kapele iščitavanjem Michelangelovih fresaka, možemo prepoznati osnovnu ideju ili princip: njihova usredotočenost na čovjeka u svojemu stvorenome. Nakon sve ljepote stvaranja, došli smo i do dijela u kojem je prikazan čovjekov pad. Ipak, Michelangelo ne želi prikazati sav jad palog čovjeka, nego poruku spasenja i nade kao osnovnu poruku biblijskog teksta u kojem sva začaranost grijeha nije konačna.

U kolumni Antunove stranice, Tanja Maleš razgovara s izrazito vedrom i otvorenom Veritasovom suradnicom Ivkom Grabovac koja je u travnju hodočastila u Padovu. U pozadini sjajnih očiju i zaraznog osmjeha godpođe Ivke nalazi se svjedočanstvo o pobjedi bolesti – raka dojke. Ivkina duša zaljubljenica je u sv. Antuna, svakodnevno dolazi na misu u župnu crkvu i moli pred njegovim relikvijama; „Hvala ti za zdravlje, dobrotu i čuda u životu, Sveče svega svijeta!“.

U novom broju Veritasa možete saznati nešto o zadivljujućem hodočasničkom odredištu, a to je Brdo križeva koje se nalazi u Litvi. Ne zna se točno podrijetlo i početak običaja ostavljanja križeva i raspela, no vjeruje se da su prvi ondje postavljeni nakon Poljsko-ruskog rata 1831. godine. Upravo ta pretpostavka temelji se na obiteljima pokojnih ustanika koje nisu mogle pronaći njihova tijela, pa su stale postavljati križeve na ovom mjestu koje je nekoć služilo kao vojna utvrda. Nije poznat točan broj križeva, no posljednje procjene iz 2006. godine govore o više od 100 000.