Travanj 2020.

USKRSNI BROJ VERITASA

Iz tiska je izišao travanjski broj Glasnika sv. Antuna Padovanskog “Veritas” u kojem glavni urednik fra Vladimir Vidović u uvodniku ohrabruje i potiče sve čitatelje da strah i paniku zamijene nadom i odlučnošću te pouzdanjem u Gospodina te ističe kako nam je “upravo ova korizma dana da se upotpunosti sjedinimo sa Gospodinom u njegovoj muci i križu.”

U rubrici Znakovi vremena u nevremenima Tanja Maleš nam donosi presjek događaja koji su obilježili naše živote u posljednje vrijeme. Od širenja koronavirusa Europom, prestanku slavlja misa s narodom, veliki potres u Zagrebu, ali i nada i potpuni oprost, te velika molitvena devetnica „Hrvatska moli za život“.

U prigodi sedme obljetnice pape Franje za poglavara Katoličke Crkve mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, dao je opsežan intervju za Hrvatsku katoličku mrežu, donosimo izvadak toga intervja, koji je izrazito pozitivno odjeknuo u hrvatskoj javnosti, u kojem mons. Lingua donosi svjedočanstvo vlastitog duhovnog poziva.

U temi broja nosimo se sa izazovima i nekim psihološkim i psihosocijalnim apsektima epidemije COVID-19. Iako se situacija s peidemijom iz dana u dan mijenja, te su mnoge odredbe koje smo gledali u Italiji, u međuvremenu stigle i k nama, donosimo vam izvatke iz dnevničkih zapisa dvojice naših fratara koji se nalaze u Rimu na studiju, fra Željka Klarića i fra Zvoninira Pervana.

Upoznat ćemo Vas i sa veličanstvenim i monumentalnim svetištem Milosrdne ljubavi u umbrijskom mjestašcu Collevalenzi. Klinika za dušu i lijek od neizlječivih bolesti koju je vodila blažena Majka Speranza. Što je obilježilo njeno djelovanje i koji su plodovi proizašli iz njenog djelovanja pročitajte u novom broju Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga.

Imaš pitanje o životu, vjeri ili moralu ? Novi instagram profil @askfrapriest vodi mladi svećenik fra Ivan M. Lotar franjevac konventualac koji će osobno odgovoriti na sva vaša pitanja.

U rubrici Duhovnost poduzetništva Vladimir Grebenar osvrće se na fenomen i karakteristike liderstva, odnosno navezanosti mnogih ljudi na lidere zbog pojedinačnih interesa. Jedno od najvažnijih obilježja ponašanja etičkih i profesionalnih lidera jest da štite interese organizavije koju vode i ta nesebičnost i predanost ima veliki i pozitivan utjecaj na većinu koja tvori neki kolektiv.

Također, možete pronaći i niz drugih, kvalitetnih članaka koji će Vas svakako duhovno obogatiti i oplemeniti dušu u ovom vremenu krize.