Veljača 2022.

U uvodniku novog broja Veritasa, fra Vladimir Vidović pred čitatelje stavlja pitanje koji je smisao naših života, tko smo i zašto živimo? Na tragu ovih pitanja poziva nas da budemo svoji i čistimo se od pogubne želje da oponašamo nekoga. Bog ne trpi imitacije, već stvara i želi originale. Stoga, budimo svoji koliko god to teško bilo.

Tanja Maleš u Antunovim stranicama upoznaje nas s Miroslavom Markanovićem koji u ovom intervjuu s čitateljima dijeli svoja sjećanja na studentske dane koji ga vode na zagrebački Sveti Duh. Naime, Miroslav je dio svojih studentskih dana proveo u Domu sv. Antuna te se u tome razdoblju povezao s franjevcima na Svetom Duhu.

Fra Zvonimir Pervan donosi nam izvještaj sa svjetske izložbe EXPO 2020. koja se održala u Dubaiju. Ovaj događaj poseban je po tome što je Vatikan predstavljen od strane franjevaca i njihove mladeži. Framaši iz Hrvatske sudjelovali su u trotjednoj misiji u Dubaiju te podijelili s nama dojmove sudjelovanja kao predstavnici Svete Stolice.

U novom broju Veritsa Fra Ivan Karlić u svojoj rubrici Biblijski susreti piše o Crkvenoj i aktualnoj riječi. Istraživanje, tumačenje i shvaćanje Svetog pisma uvijek je bila jedna od važnijih zadaća koju je Crkva dodjeljivala samoj sebi. Tako nas, između ostalog, upoznaje sa sedam temeljnih načela crkvenog čitanja i tumačenja Biblije.

Također, možete pronaći i niz drugih, kvalitetnih članaka koji će vas svakako duhovno obogatiti.