Gradonačelnik grada Zagreba u posjetu Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

Danas je Pučku kuhinju na Svetom Duhu posjetio Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić te se tom prigodom sastao s voditeljom Pučke kuhinje fra Vladimirom Vidovićem koji ga je upoznao s cjelokupnim djelovanjem Doma svetoga Antuna. Fra Vladimir je posebno istaknuo dugogodišnju uspješnu suradnju između Grada Zagreba odnosno Gradskog ureda za socijalu na čelu s gđa Romanom Galić na svemu što čine kako bi zajedničkim snagama pomogli ljude koji su u potrebi te na taj način ublažili posljedice siromaštva i neimaštine. Gradonačelnik je također zahvalio Pučkoj kuhinji kao i fratrima sa Svetog Duha na svemu što čine za sve ljude koji su u potrebi.

Neposredni povod za posjet Gradonačelnika bila je

humanitarna akcija koju su organizirale Žene 365 Grada Zagreba “Marija Jurić Zagorka” na čelu s predsjednicom Tamarom Čubretović.

Na Svetom Duhu ispred Pučke kuhinje Doma sv. Antuna članice su dijelile kuhano vino, čaj i kolačiće korisnicima koji su se zbog životnih neprilika našli u teškoj situaciji. Korisnicima je podijeljeno oko 70 litara čaja i kuhanog vina, te preko 400 kolačića.

Žene 365 Grada Zagreba “Marija Jurić Zagorka” su zahvalne što su ovom simboličnom gestom barem malo razveselile korisnike za ovaj zimski vikend.