U uvodniku novoga broja fra Vladimir Vidović poziva nas da kao vjernici pojačano bdijemo nad našim srcem da ne otvrdne za ljude koji nas trebaju. Tko ima ljubavi u srcu, uvijek može nešto darovati. Ne smijemo zaboraviti kako Isus i danas kuca na vrata naših uspavanih savjesti i srdaca. Sveti Antun, veliki uzor u nasljedovanju Krista, itekako nam može pomoći u našim životnim traženjima.

Fra Željko Klarić u svojoj rubrici Vjera i umjetnost donosi nam jedan dio Sikstinske kapele. Točnije, piše o prikazu stvaranja čovjeka. Svaki je novi dan postanka života na temlji više oblikovan i, vođen desnicom Stvoritelja, uvijek savršeniji i ljepši. Analizirajući Michelangelov prikaz stvaranja čovjeka, fra Željko napominje kako moramo imati na umu da je nakana cijeloga djela prikazati stvaranje kao proces Božje objave i u tom kontekstu stvaranje Adama i Eve kao vrhunac objave samoga Boga.

U kolumni Antunove stranice, Tanja Maleš donosi nam razgovor s fra Ljudevitom Maračićem, koji je zajedno s Veritasom ove godine dijamantni jubilarac. U intervjuu fra Ljudevit progovara o djelovanju časopisa u prvim godinama od osnutka 1962. godine, djelovanja Veritasa tijekom vremena pa sve do današnjice i položaja tiskanih medija naspram digitalnog svijeta. Mnoštvo drugih zanimljivosti unutar intervjua pročitajte u novom borju Veritasa.

U novom broju Veritasa možete pronaći jedinstvenu izložbu u povodu visokih obljetnica sv. Antuna. Svece, osobito one koji su vremenski dalje od nas, prepoznajemo po likovnim ili kojim drugim umjetničkim izričajem, kojima su ih umjetnici nastojali prikazati sa „prepoznatljivim“ simbolom. Uz sv. Antuna najpoznatija su dva simbola: dijete Isus i ljiljan. Jedan od glavnih aktera ovoga projekta bio je i fotograf Zoran Škugor, a pored njega svakako valja istaknuti hrvatskog kazališnog i filmskog glumca Marka Cindrića koji je na fotografija utjelovio lik sv. Antuna.