Prosinac 2021.

U uvodniku novoga broja fra Vladimir Vidović govori nam kako nam Božić poručuje da usprkos poteškoćama, naporima, trpljenjima i strahotama današnjega vremena možemo i trebamo živjeti u nadi. Bog je izabrao put maloga djeteta rođenoga u obitelji. I danas se Isus rađa u srcu svakog čovjeka i svake obitelji. Stoga, prigrlimo Isusa koji nam svojim rođenjem donosi spasenje i milost.

Fra Željko Barbarić u svojoj rubrici piše nam o buci. Buka današnjeg svijeta nas okružuje, a putovanjem kroz Došašće pokušavamo čuti Božji glas usred buke koja je ponekad nesnosna. Možda u ovoj buci shvatimo da se Isus rodio daleko od buke i daleko od svih lažnih proroka koji su nudili svoja rješenja, ideje, propise.

U kolumni Antunove stranice, Tanja Maleš upoznaje nas s Veritasovim hodočašćima u Padovu koja posebnima čine ljudi i njihove životne priče, iskren smijeh i vedrina koji nakon toga ostaju. Upravo se po tome prepoznaje Mirjam Dadić, zadranka sa zagrebačkom adresom, koja je u listopadu ove godine prvi put zakoračila u grad dragih franjevačkih svetaca.

U novom broju Veritasa možete pronaći intervju fra Žaljka Klarića i fra Zvonimira Pervana sa mons. Vincenzom Pagliom, predsjednikom papinske akademije za život, velikim kancelarom „Papinskog instituta Ivan Pavao II. za teologiju braka i obitelji“. Osim toga, mons. Paglia je predjsednik projekta „Family international monitor“.

U svojoj kolumni Ogledi o Europi, Ivan Glavinić poručuje nam kako je samo u Bogu spasenje i miri i samo je on jedini pravi i čvrsti oslonac za naše živote. On je onaj na kojega se možemo i trebamo potpuno osloniti – onaj životni oslonac koji tražimo, onaj o kome govori sv. Augustin: „Za sebe si nas, Gospodine, stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi.“