U uvodniku novog broja Veritasa, fra Vladimir Vidović progovara o Evanđelju. Prihvatiti Evanđelje kao Radosnu vijest, živjeti sadašnji trenutak s evanđeoskom hrabrošću i odvažnošću sastavni su dio vjere. Stoga nas fra Vladimir poziva da se vratimo Evanđelju jer povratak Evanđelju znači vratiti se Isusu Kristu, jedinome koji daje smisao života.

Tanja Maleš u Antunovim stranicama upoznaje nas sa malim otokom Košljunom i tamošnjim samostanom i njegovim fratrima. Prema rječima Tanje Maleš, Košljun je zasigurno idealno mjesto osame na kojem će čovjek zasigurno biti uvelike žedan i gladan Božje riječi te se duhovno uzdići.

Svi članovi Crkve imaju jedinstveno poslanje. Vjernici laici imaju važnu ulogu za poslanje Crkve od njezinih početaka. Posebnu ulogu u povijesti Crkve, franjevačkog pokreta i društva općenito ima je Franjevački svjetovni red. Jedinstveni je to pokret u Crkvi koji je svojevrsni spoj laičkog i redovničkog života. Više o tome otkrijte u razgovoru s generalnim ministrom OFS-a koji su za nas pripremili Ana Fruk i fra Zvonimir Pervan.

Fra Ivan Karlić upoznaje nas s kanonom Svetog pisma. Kanon Svetog pisma je zbirka knjiga što ih je Crkva primila i priznaje od Boga nadahnutima, te kojima zbog toga pripada neprevarljiv ugled, jer sadržavaju i oblikuju pravilo objavljene istine. Crlva kao božanska ustanova prosuđuje koje su knjige nadahnute, a koje nisu te, prema tome, ona i proglašava kanon Svetog pisma.

Mihael Kuzmičić spominje se svetih arhanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela. Pobliže nas upoznaje s događajem obnavljanja kapelice sv. Mihovila u autorovom rodnom selu Zastražišću na Hvaru, koja je nekada bila jedna od postaja poznate hvarske procesije Za Križen, ali je posljednjih pedeset godina bila zapuštena, a arhanđelov kip otuđen. Obnavljanje kapelice vratilo je procesiju Za Križen na njezinu staru postaju, a to je kapeica sv. Mihovila.

Dario Šagolj nas u svojoj rubrici Svećenici znanstvenici upoznaje sa Gracijanom koji je bio kanonski pravnik iz Etrurije. Tijekom svog rada sastavio je djelo pod naslovom Decretum Gratiani koji karakterizira više uredničkih faza. Učinio je to kako bi otklonio poteškoće koje su nastale tijekom studija i forenzičke primjene praktične, vanjske teologije, tj. proučavanja i forenzičke uporabe kanonskog prava.

Također, možete pronaći i niz drugih, kvalitetnih članaka koji će vas svakako duhovno obogatiti.