Siječanj 2022.

U uvodniku novog broja Veritasa, fra Vladimir Vidović podsjeća nas kako redovito čitanje Svetog pisma i slavljenje Euharistije omogućuju nam da sebe promatramo kao dio jedne cjeline. Poziva nas da dan posvećen Bibliji ne bude jednom na godine, već jednom za čitavu godinu, jer nam je prijeko porebno rasti u dobrom poznavanju u ljubavi prema Svetom pismu.

Tanja Maleš u Antunovim stranicama upoznaje nas s Jasnom Ljevar koju je autorica članka pronašla u skrovitosti dobročinstva njezine obitelj za korisnike Pučke kuhinje na Svetom Duhu. Ipak, ta gesta ljubavi nije tek prolazni trenutak, već samo nastavak odnosa koji se u zagrljaju sv. Antuna godinama gradio.

Fra Ljudevit Maračić nas u rubrici Veritasov spomenar upoznaje s Hrvoslavom Banom. Fra Ljudevit za njega kaže kako je bio kozmopolit, ali vjerojatno protiv svoje volje. Teološki je obrazovan u Rimu, franjevački živio u Chicagu, da bi posljednje godine proveo u Hercegovini, gdje je na Humcu i ostavio svoje zemne ostatke. Desetak godina plodne suradnje i iskrenog poznanstva podario je i Veritasu.

U novom broju Veritsa Fra Ivan Karlić u svojoj rubrici Biblijski susreti piše o postanku Evanđelja. Tako nas, između ostalog, poziva da čitajući Evanđelja svakako imamo na umu kako nije riječ o knjigama povijesti u suvremenom smislu riječi, nego su prvotno svjedočanstva vjere. Sveti pisci nisu jednostavno iznosili učenje i život Isusov da se to samo zapamti, nego da bude propovijedano i da tako bude temelj Crkve.

Također, možete pronaći i niz drugih, kvalitetnih članaka koji će vas svakako duhovno obogatiti.