U uvodniku novoga broja fra Vladimir Vidović govori nam o odnoru te navodi kako se i sam Isus udaljavao od ljudi i odmarao sa svojim prijateljima. Odmor nije nikakav luksuz, nego obveza. Kao što kaže sveti Ivan Pavao II.: „Čovjek može samo u tišini, u svojem najskrovitijem bivstvovanju, čuti Božji glas, koji ga uistinu oslobađa. Upravo godišnji odmor može ljudima pomoći da ponovno otkriju i njegovu tu prijeko potrebnu unutarnju dimenziju ljudskoga života“. Neka naš godišnji odmor bude prilika da u našim međuljudskim odnosima bude više vremena jednih za druge. Ali ne zaboravimo Gospodina: On je mir naš, On je odmor naš!

Fra Željko Klarić u svojoj rubrici Vjera i umjetnost donosi nam jedan dio Sikstinske kapele. Točnije, piše o prikazu stvaranja Eve. Upravo ovo umjetničko djelo dragocjeni je biser Sikstinske kapele, toliko važan da se moramo kod njega zaustaviti i da zaslužuje poseban prikaz. Ova freska izrađena je oko 1511. godine, a naslikana je svega u četiri dana. Ovo Michelangelovo djelo nastalo oko 1511. godine vrhunac je i središte stropa Sikstinske kapele te istovremeno dovršetak postuposti stvaranja.

U kolumni Antunove stranice, Tanja Maleš donosi nam pregled zanimljivih lipanjskih slavlja sv. Antuna u hrvatskom narodu. Lipanjska slavlja sv. Antuna održavaju se diljem Hrvatske. Vinkovci, Osijek, Šibenik, Zagreb samo su neki od gradova koji proslavljaju sveca čitavoga svijeta. Osim u Hrvatskoj, blagdan sv. Antuna slavi se i u inozemstvu. Tako hrvatski franjevci u Chicagu u svojim samostanskim prostorijama organiziraju svečano misno slavlje na kojem se okupilo nekoliko stotina Hrvata koji su došli unatoč sirenama koje upozoravaju na mogućnost tornada.

Fra Ivan Lotar donosi nam intervju s glazbenom grupom Amorose. Iva Smojver, Martina Pustički i Mateja Bunčić svojom posebnošću, trudom, radom, zalaganjem i talentima već četiri godine na Svetom Duhu čine slavljenički tim u sklopu susreta za mlade „Duhovno duhovite večeri“. Po čemu su posebne, što ih je dovelo na Sveti Duh i odgovore na mnoga druga pitanja pronađite u Veritasu.