U uvodniku novoga broja fra Vladimir Vidović poziva nas da u mjesecu svibnju molimo na osobit način zagovor naše nebeske Majke, ali i da se prisjetimo naših zemaljskih majki. Toplom riječju, poljupcem, zagrljajem ili razgovorom dajmo im do znanja da ih volimo. Svrha je Majčina dana probuditi uspavanu ljubav prema onima koje su nas rodile. Dati im do znanja da ih cijenimo, da ih nismo zaboravili, da im zahvaljujemo.

Fra Željko Barbarić u svojoj kolumni Intenzivana njega govori kako vjera ne može ostati sustav ili zbirka načela koja se izvuku prema potrebi, posebno kad treba osuditi nekoga zbog otpada od vjere ili zbog kakva skandalozna ponašanja. Vjera nije nikada bila samo skup riječi, zakona i odredbi kojih bi se dočepali kraljevstva Božjega i pridržali sebi mjesto u Božjoj blizini.

U kolumni Antunove stranice, Tanja Maleš donosi nam izvještaj i kratki pregled o samostanu Svetoga Duha u Zagrebu koji slavi 100 godina, a župa sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu 90 godina djelovanja. Jubileji su prigoda za zahvalnost, listanje uspomena i hvatanje duhovnog zaleta za budućnost. Kroz jubilejske crtice vodi nas fra Roko Bedalov, svetoduški župnik župe sv. Antuna. Više o bogatoj i izrazito zanimljivoj povijesti samostana i župe Svetoga Duha pročitajte u novom broju Veritasa.

U novom broju Veritasa fra Ivan Karlić piše o tome tko je čovjek. Tko sam ja? Što je svijet i odakle je? Što je patnja, zlo, smrt, koji svednevice prate čovjeka, unatoč napretku i razvoju svega čime se čovjek bavi? Ova i slična pitanja prate čovjeka cijeloga života, posebice kada se u njegovu življenju događaju „čudne“ stvari, kada doživljava dublje promjene ili kada mora donositi važne životne odluke.