Veritas – mobilna aplikacija

DIGITALNO ČUDO SVETOG ANTUNA

„Za Božju slavu, u čast sv. Antunu i na korist dušama!“ Ove godine navršava se 60 godina od kada je o Uskrsu 1962. godine fra Ivon Ćuk, po mnogočemu vizionar svoga vremena te prvi glavni urednik i utemeljitelj „Veritasa“, upravo riječima iz naslova započeo ispisivati povijest „Veritasa“. Sve ove godine te riječi bile su misao vodilja koje su nas nadahnjivale i bile siguran orijentir u često nesigurnim vremenima.

Često kada govorimo o obljetnicama, većima ili manjim, možemo se naći u opasnosti s nostalgijom se prisjećati nekih prošlih vremena i komemorirati događaje, ostati na neki način zarobljeni u prošlosti ili učiniti korak naprijed. Biti zahvalni za prošle događaje, ali pogleda usmjerenog naprijed – ovaj potonji način izabarali smo upravo u „Veritasu“. Svjesni da imamo veliko blago, baštinu koja obvezuje, s velikom zahvalnošću sjećamo se i spominjemo svojih slavnih prethodnika, vrsnih pera koja su obilježila različita razdoblja našega mjesečnika. Kao dar svima vjernim čitateljima, pretplatnicima i prije svega, suradnicima istine, darujemo mobilnu aplikaciju „Veritas – Glasnik svetog Antuna“. To je veliki korak naprijed za sve nas, započeli smo digitalno razdoblje našega mjesečnika. No cilj nam je isti, samo su sredstva drugačija. “Za Božju slavu, u čast sv. Antunu i na korist dušama!” i dalje će biti misao vodilja u našem poslanju.

Pokrenuli smo mobilnu aplikaciju kako bismo sadržaje časopisa, ali i šire teme našega vrlo razgranatog apostolata učinili dostupnima svima.

U aplikaciji ćete pronaći pobožnosti svetom Antunu (13 utoraka – obavijest dolazi svakoga utorka, devetnicu, trodnevnicu, razne molitve u čast Sveca svega svijeta). Možete upoznati život omiljenog Sveca kroz njegov kratki i zanimljiv životopis. Saznat ćete sve informacije o Antunovskom hodu mladih, koji posljednjih godina privlači sve veći broj mladih u gradu Zagrebu, pročitati izabrane članke iz samoga časopisa – teme koje nadahnjuju, informiraju i omogućuju rast u vjeri. Saznat ćete kako pomoći ljudima u potrebi putem obavijesti o događanjima Pučke kuhinje na Svetom Duhu.

Mobilna aplikacija u sebi ujedinjuje šezdesetogodišnje iskustvo širenja radosne vijesti putem katoličkog tiska i suvremenih medija nove evangelizacije. Istina koja je uvijek jasna, konkretna i cjelovita mora biti dostupna svima, a putem ove aplikacije to će i biti.

Zahvalni uvijek na prvom mjestu dragom Bogu svoju zahvalnost, izričemo i sjajnoj ekipi koja je strpljivo i marljivo napravila ovo digitalno čudo svetog Ante. Martin Mihalić mladi programer, ali i veliki štovatelj svetog Antuna, čvrstom rukom vodio je projekt i uvijek strpljivo i stručno objašnjavao sve programske zahtjevnosti, zatim Šimun Matić, samozatajni veliki stručnjak, koji je odradio onaj dio posla koji se ne vidi, ali bez toga ne bi bilo ni ovoga što se vidi. Ivica Beljan, grafički dizajner velikoga kreativnog potencijala, koji oblikuje i dizajnira sva „Veritasova“ izdanja, dizajnirao je i ovu aplikaciju, za koju vjerujemo da će biti na radost svim onima koji će se aplikacijom koristiti.

Sveti Antune, kojega toliko častimo u našem narodu, neka se tvoja slava i dalje širi, a istina koja nam je neophodna neka i dalje još jače sja i pomaže nam u svakodnevnom življenju vjere.


Aplikaciju možete preuzeti:

Google play store (Android)

Apple (iPhone)